Pages

Thursday, 21 October 2021

Naomi 4 Facts: Niue Food

 

Today's 4 facts is about us writing about how to make Tahiki'!! Hope you enjoy and stay safe :)

Wednesday, 20 October 2021

Naomi Wednesday T4W1 Design: Niue Art

 

Today's Design task is about us drawing our very own Hiapo Topa!! I hope you like it <3 I actually kinda did a great job!! I love it UwU Very proud of myself!! -Pat on the back-!! Also, stay safe in level 3 lockdown!! Hope your doing well <3 

Naomi Bronze - T4 W1 Wed

 

Naomi My Reading Quiz - Planning

 Reading Quiz - Planning


Name of Story: Happy New Year

Author:


Instructions: 

  1. Read through the story you have chosen.

  2. Write your own comprehension questions to be used in your DLO.

  3. Record the answers for the questions you have written.

  4. Record the page that contains the evidence for the questions you have written.


Example

Question 0: What step in the instructions does it tell you to record the answers that you have written?

Answer: Step 3.

Page: Page 1


Question 1: How was mum feeling?

Answer: In the story I could tell she was feeling a bit hot from the sun because her brow was sweaty!!

Page: 1/43


Question 2: How was Chris feeling??

Answer: I could tell Chris was also feeling hot because he put a bucket on his head to protect his head from the sun

Page: 1/43


Question 3: How was Dad feeling?

Answer: Dad was feeling Tired because in the story it said he Yawned loud.

Page: 1/43


Question 4: What does Cathy do or like to do

Answer: Cathay likes to sketch in her sketchbook

Page: 1/43 


Question 5: What season is it in the story??

Answer: It is summer season in the book because I can tell it looks hot, the mum's brow is sweaty, Chris is feeling hot and people are looking for shelter to protect themselves from the sun!

Page: 2/44


Question 6: In the book, what do the characters see in nature??

Answer: They can see Nikau palms, Fantails, Tuis, a giant tree, the crescent of sand and more interesting Nature!!

Page: 2/44


Question 7: Why can’t they make a bonfire??

Answer: Because if they make fire with dry grass or bushes or whatever, the fire will not be tiny, it will turn up into flames and grow bigger and bigger! The fire can burn down the whole place

Page: 2/44

Naomi 4 Facts: Niue Arts and Crafts

 

Today's 4 facts is all about Arts and Crafts, Makataone the Master weaver!